مواردی که در طراحی فضای سبز از اهمیت ویژه ای برخورداراست،طراحی نورپردازی پارک در شب است ،پارک ها از فضاهایی تشکیل شده اند که طراحی نورپردازی هر بخش ان نیازمند شناخت روش های مختلف نورپردازی می باشد.نور علاوه براینکه به بهتردیدن کمک می کند بلکه یک نمای کامل را به عابرین می دهدوحس ارامش روانی را برای افراد به وجود می اورد.از اصول نورپردازی در پارک ها این است که نورپردازی می تواند مسیرهای عبور ومرور را به خوبی نشان دهددرنتیجه ان نیمکت ها واب خوری ها وباغچه ها ودیگر عناصر موجود در پارک نیز  از این نور بهره خواهند برد.

هدف از روشنایی پارک ها

۱-ایجادحالت دکوراتیو برای جذب گردشگر

۲-ایجاد فضای دوستانه جهت تجمع وملاقات دوستان

۳-امکان حرکت ایمن عابرین پیاه

۴-امکان بازی برای کودکان

۵-افزایش امنیت عمومی

باید با درنظرگرفتن اهداف هر قسمت به نورپردازی مکان های مختلف پارک پرداخت،به طورمثال ،محل بازی کودکان از جمله محل هایی است که باید به طور کامل از نور برخوردار باشد.برای روشن کردن این فضا می توان از اشکال حیوانات وطرح های جذاب برای کودکان استفاده کرد،همچنین برای بازی های دسته جمعی در شب روشنایی میدان بازی اهمیت دارد.

در فصول سرد از رنگ های گرم ودر فصول گرم از نورهای سرد استفاده شود،حدالامکان منابع نوری بکاررفته در نورپردازی دور از چشم کارگذاشته شود.گلدان های نوری پلی اتیلن برکه با داشتن نور هوشمند به شما این امکان را می دهد که با تغییر رنگ نور حس گرم و سرد را به محیط القا کنید.

     

نورهایی که در فضای پارک مورد استفاده قرار می گیرند،دو نوع هستند:نور طبیعی که برای رشد گیاهان ضروری است وروشنی محل در طول روز را تامین میکند وباعث ایجاد سایه روشن های کم وزیاد می شود.ونور مصنوعی برای روشنایی محوطه در شب ودر برخی اوقات برای تاکید وتشدیدخصوصیات برخی مکان ها یا عناصر شناخته شده یاایجاد سایه روشن مورد استفاده قرار می گیرد.نوع چیدمان گیاهان ،موانع فیزیکی ،الاچیق ها واب نماها،در کنار یکدیگر سبک هنری پارک را تشکیل می دهند.بکارگرفتن نورمخفی درحاشیه پیاده روهابرجذابیت محیط می افزاید.درتقاطع راه ها وهمچنین برای مشخص کردن محل مخصوصی در شب،از چراغ های  مخصوصی استفاده می شود که پایه آن کوتاه است.نورپردازی گیاهان در اطراف پیاده روها وراهروها علاوه بر روشنایی گیاهان وزیبایی ،نورکافی برای عابران پیاده رو را ایجاد می کندو از صدمه دیدن گیاهان کاشته شده در حاشیه جلوگیری می کند.

تکنیک های نورپردازی در فضای باز شامل:
  • نوربالا،به دلیل مخالفت جهت آن با نورخورشید در روز یکی از پر استفاده ترین جلوه های نورپردازی است،بیشتر برای تاکید کردن به درختان خاص یا عناصرفضای باز استفاده می شود.
  • نورپایین،به دلیل عادت چشم به این حالت نورپردازی بیشتراز نور بالا معمول می باشد،ویژگی اصلی آن در صورتی که جهت تابش ان بالای شاخه ها وتنه های درخت باشد ایجاد الگوی بافت شاخ وبرگ درختان بر روی زمین است.
  • نورنقطه ای،برای نورپردازی تاکیدی برروی مجسمه،تندیس ویاگیاهان خاص مورداستفاده قرار می گیردوباعث تاکیدبیشتر برجسم شده وباتوجه به رنگ وشکل ظاهری انها جلوه مختلفی را در تیرگی شب پدید می اورد.
  • نورمهتابی،نورهای بالا وپایین ملایم باتجهیزاتی که به دقت در لابلای درختان جای سازی شده است،در این شیوه استفاده می شوند.جلوه نورمهتابی از طریق چراغ های پایه دار که بالاتر از سطح زمین واقع شده اند،باعث ایجاد سایه های تند می شود.نورمهتابی جلوه مطلوبی برای نورپردازی مسیرها،تفکیک فضاهاوایجاد فضاهای صمیمی در باغ های کوچک می شود.
  • ضدنور،به وسیله نوری که از پشت به جسم تابانده شده،به صورتی که تنها خطوط دور شی دیده شود،به وجود می اید معمولا به نور نقطه ای ویا نوروسیع با اشعه های متمرکز احتیاج ونسبت مستقیم به فاصله منبع نوری تا جسم دارد.
  • نورتاکیدی،اگر بخواهیم در شب موضوعی به خوبی دیده شود ونظربیننده را به خود به جلب وموجب کشش بصری گردد میتوان از چراغ های موضعی استفاده نمود یعنی به صورت جداگانه چراغی را به موضوع مورد نظر اختصاص داد،که باعث تاکید بیشتر بر ان شده وبا توجه به رنگ وشکل ظاهری انها جلوه های مختلفی را در تیرگی شب پدید اورد.
  • نورپراکنده،نوری است که در مقابل صفحه منعکس کننده قرار گرفته است ودوباره در فضای دلخواه،پخش شود.