وان پلی اتیلن پرورش جلبک

قرنهاست که انسان با پرورش جلبک از ریزجلبک های طبیعی استفاده بسیاری می برد.

جلبک ها موجودات زنده ای هستند که برای ذخیره انرژی فتوسنتز می کنند. که از تک سلولی تا چند سلولی با ساختار نسبتا پیچیده (علف های دریایی) دیده می شوند.

جلبک ها جز گروه متنوع و ساده گیاهی هستند که در آب تازه و نمکی رشد می کنند. این گیاهان فاقد برگ، ریشه، گل و سایر اندام های ساختمانی گیاهان عالی تر هستند.

 

پرورش جلبک در وان هرمربرکه

 

حلبک اسپیرولینا

جلبک ها بر اساس نوع ساختار و ویژگی هایشان به نوع انواع مختلفی تقسیم می شوند:

جلبک های پر سلولی:جلبک قرمز-جلبک سبز-جلبک قهوه ای

جلبک های تک سلولی:جلبک طلایی-فیتوپلانکتون-کلرلا

 

  • جلبک قرمز:دارای پروتئین،خواص و ارزش دارویی بالا هستند و در حوزه پزشکی استفاده می شود.همچنین از قدیمی ترین جلبک های اعماق دریا هستند.

 

  • جلبک سبز:این نوع از جلبک ها  دارای کلروفیل سبز می باشند،از این جلبک در صنعت رنگ سازی،پژوهش های ژنتیکی،فتوسنتز و غیره استفاده می کنند.

 

  • جلبک طلایی: در آب شور،شیرین و خاک های مرطوب یافت می شوند.فواید زیادی در صنعت کشاورزی و نانو پزشکی دارد.

 

  • جلبک قهوه ای: یک نوع گیاه دریایی است که می‌توان به‌صورت خام استفاده کرد.از این نوع جلبک ها در صنعت پزشکی استفاده می شود.

 

  • فیتوپلانکتون ها:این نوع جلبک ها در تولید اکسیژن نقش دارند و منبع بسیار خوبی برای غذای بسیاری از موجودات آبزی است.

 

  • اسپیرولینا:یکی از انواع جلبک هایی که کاربردهای متفاوتی دارد، جلبک اسپیرولینا است.از اسپیرولینا به عنوان”غذایی برای اینده” یاد شده است.

 

  • کلرلا: از طریق فتوسنتز رشد می کند،سبز رنگ و تک سلولی است و همچنین در صنعت غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.

 

از نظر بیوتکنولوژی،ریزجلبک ها توان بالایی برای تولید محصولات بسیار مختلف از جمله:

  • تولید محصولات آرایشی
  • نیاز غذایی انسان
  • تامین نیاز غذایی و مکمل غذایی برای طیور و آبزیان
  • تامین نیاز علوفه ای،مکمل غذایی و کود کشاورزی
  • تولید منابع سوخت زیستی و تصفیه فاضلاب ها

 

بطور کلی جلبک ها کاربردهای فراوانی دارند، بدست آوردن پروتئین یکی از کاربردهای آنهاست.

پروتئین اصطلاحا به سلولها یا پروتئین های استخراج شده از میکروارگانیسم هایی اطلاق می شود که در مقیاس بزرگ رشد داده شده اند .

از این پروتئین ها برای مصرف غذائی انسان و یا خوراک دام،طیور، آبزیان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

اکولوژی و زیستگاه:

استخر مناسب برای پرورش جلبک باید عمق بین ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر باشد تا بتواند به راحتی نور خورشید به کف آن برسد.

وان های پلی اتیلن هرمزبرکه در اندازه های متفاوت این قوانین را رعایت کرده است . وان های ۱۵۰، ۲۰۰ و ۳۴۰ لیتری بهترین پیشنهاد شرکت برای تولید و پرورش جلبک می باشد.

وان منشوری 340
وان منشوری ۳۴۰

 

جلبک اسپیرولینا جز تمیزترین و استریل ترین غذاهای طبیعی می باشد.پرورش جلبک اسپیرولینا در همه جا از جمله خاک های مرطوب،آب شیرین،شور و… انجام می شود.

پرورش جلبک در محیط های گرم و قلیایی بسیار زیاد است.این محیط پرورش باعث می شود تا موجودات آلوده کننده نتوانند در این محیط رشد کنند.

اسپیرولینا در کلوچه‌ها، نان‌ها، سالاد استفاده می‌نمایند و در کشورهای اروپایی برای بهبود رژیم غذایی قرص‌های اسپیرولینا به‌صورت روزانه مصرف می‌شود

 

خواص جلبک های دریایی برای سلامتی و زیبایی:

جلبک دریایی به دلیل دارا بودن انتی اکسیدان قوی اثر ضد پیری و بازسازی کننده پوست دارد.

ماسک جلبک دریایی باعث حفظ تعادل هورمونی پوست و افزایش جریان خون در سطح پوست می شود که پوست را جوان تر،صاف تر،درخشنده تر و انعطاف پذیرتر می کند.

کاهش سطح کلسترول،افزایش ایمنی،افزایش تعداد سلول های خونی،کنترل آسم و افزایش آنتی اکسیدان نمونه هایی از مزایای سلامتی جلبک است.

جلبک ماکسیما عموما در دریاچه های قلیایی مکزیک و افریقا یافت می شود و غنی از مواد مغذی مثل پروتئین ها،کربوهیدرات ها،ویتامین ها،مواد معدنی و عناصر بسیاری است

 

 

کاربرد جلبک ها در تصفیه فاضلاب:

رشد برخی جلبک ها به عنوان گیاه تصفیه کننده در کانال فاضلاب ها نیز اهمیت فراوانی دارد.

جلبک ها برای انجام فعالیت های متابولیسم(سوخت و ساز برای ادامه حیات) خود فسفات ها و نیترات ها را مصرف کرده و با انجام فتوسنتز به باکتری های هوازی کمک می کند تا در تجزیه مواد خام فاضلاب ها فعال باشند.

جلبک سبز کرلا توانایی حذف ۹۰ درصدی امونیاک از فاضلاب دارد.

همچنین به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان در آب های شیرین و اقیانوس ها به حساب می ایند.

با در نظر گرفتن وسعت اقیانوس ها می توانند نقش مهمی در تعدیل میزان دی اکسید کربن جو داشته باشند.

از سریع ترین،کم هزینه ترین و موثرترین روش برای تبدیل مواد فاسد به کودهای با ارزش و بدون بو برای کشاورزی،استفاده از جلبک است.

 

استفاده از جلبک‌ها به‌عنوان کود:

این اتفاق به قرن نوزده باز می‌گردد که برای اولین بار توسط  ساحل‌نشینان مورد استفاده قرار گرفت.

جلبک‌ها به خاطر داشتن میزان زیادی فیبر نقش مهمی در نرم کردن بافت خاک و حفظ رطوبت دارند .

کارایی این محصولات به‌طور گسترده‌ای در علوم و صنعت باغبانی مورد استقبال قرار و استفاده زیادی گرفته است.

جلبک‌های دریایی به دلیل داشتن فسفر، پتاسیم  در بسیاری از مناطق ساحلی به‌عنوان کود استفاده می شود.

محیط مناسب برای پرورش جلبک های سبز آبی مزارع های برنج هستند و از آن کود زیستی تهیه می کنند.

کودهای زیستی به دلیل داشتن فعالیت های حیاتی ،ازبین نمی روند و عوارض کودهای حیوانی یا شیمیایی را ندارد.

 

جلبک و حیات:
  • جلبک ها در جنبه های مختلفی از زندگی انسان ها تاثیر گذار هستند.
  • تقریبا نیمی از اکسیژن موجود در جو زمین را تولید می کنند.
  • ادامه زنجیره مواد غذایی بدون حضور جلبک ها از بین می رود.
  • برخی از جلبک ها دارای ترکیبات مفیدی هستند که در تهیه داروها مورد استفاده قرار می گیرند.
  • برخی از انسان ها در رژیم غذایی خود از جلبک ها استفاده می کنند.

 

تفاوت جلبک های دریایی با گیاهان:

جلبک ها دارای مس،منیزیوم،کلسیم و ویتامین های بیشتری هستند

جلبک ها با کمترین اسیب و حساسیت،بیشترین کارایی را روی پوست دارند.

جلبک ها هزار برابر بیشتر از گیاهان ید دارند.